Report Lag / Connectivity Issues Here

This section deals with issues related to connecting, setting up client, transaction or troubleshooting account/character related problems.
Forum rules
- Please check the section guidelines before posting. They can be found HERE.
- Off-topic is strictly not tolerated and posts that do not contribute to the issues reported will be deliberately removed.
User avatar
Axis
Senior Game Master
Posts: 343
Joined: 17 Oct 2018 21:38
Location: TrueWoW & PrimalWoW
Contact:

Re: Report Lag / Connectivity Issues Here

#16 » Post by Axis » 14 Nov 2019 05:48

Leidenfrost wrote:
14 Nov 2019 04:45
I play in the eastern united states and usually have no latency unless others online are experiencing similar issues, but sometimes it's hard to tell if latency is on my end or the server's.
Sometimes it's with spells and abilities but often it's with interacting with objects in the world.
Microsoft Windows [Version 10.0.18362.418]
(c) 2019 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Owner>
C:\Users\Owner>ping login.truewow.org

Pinging login.truewow.org [188.165.210.113] with 32 bytes of data:
Reply from 188.165.210.113: bytes=32 time=126ms TTL=51
Reply from 188.165.210.113: bytes=32 time=104ms TTL=51
Reply from 188.165.210.113: bytes=32 time=93ms TTL=51
Reply from 188.165.210.113: bytes=32 time=98ms TTL=51

Ping statistics for 188.165.210.113:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 93ms, Maximum = 126ms, Average = 105ms

C:\Users\Owner>tracert login.truewow.org

Tracing route to login.truewow.org [188.165.210.113]
over a maximum of 30 hops:

1 2 ms 2 ms 1 ms 10.0.0.1
2 46 ms 29 ms 10 ms 96.120.65.97
3 16 ms 12 ms 19 ms 162.151.169.45
4 28 ms 18 ms 19 ms be-320-ar01.needham.ma.boston.comcast.net [162.151.151.237]
5 21 ms 21 ms 26 ms be-7015-cr02.newyork.ny.ibone.comcast.net [68.86.90.217]
6 22 ms 21 ms 23 ms be-10203-cr01.newark.nj.ibone.comcast.net [68.86.85.185]
7 35 ms 20 ms 21 ms be-10248-pe02.newark.nj.ibone.comcast.net [68.86.85.82]
8 25 ms 20 ms 22 ms nwk-1-a9.nj.us [142.44.208.137]
9 90 ms 89 ms 85 ms be100-1295.ldn-1-a9.uk.eu [192.99.146.126]
10 103 ms 89 ms 97 ms be100-1041.rbx-g1-nc5.fr.eu [94.23.122.144]
11 * * * Request timed out.
12 * * * Request timed out.
13 * * * Request timed out.
14 95 ms 96 ms 96 ms ns309753.ip-188-165-210.eu [188.165.210.113]

Trace complete.

C:\Users\Owner>
Object interaction hardly has any bearing on latency, where as corrupted files in the client can (and do) cause issues with it.
On the other hand, frame rate issues are fairly common with this (to the point of nearly freezing the client which can mimic "lag" in a sense).
I would recommend a fresh client in your case, as I see nothing wrong with your results (other than hops 11-13 which is a usual sight for most of our players here).

This issue has occurred in the past with 3 other players, all of whom had corrupted / semi-corrupted files on their client that were the cause of this issue (all 3 of whom couldn't interact with the Silvermoon <--> Undercity teleporter, nor with any portal in Dalaran or Shattrath without major problems).
I suspect that your case isn't all that different.

You can obtain a fresh client here:
http://www.mediafire.com/file/xpxsquidd ... ow.7z/file
Try to reproduce this issue with it and inform us of your results thereafter.

Regards.
ImageImageImage
“The only thing necessary for the triumph of evil is for good people to do nothing.” - Edmund Burke.

User avatar
Leidenfrost
Posts: 8
Joined: 26 Jul 2018 16:11

Re: Report Lag / Connectivity Issues Here

#17 » Post by Leidenfrost » 14 Nov 2019 15:50

I deleted my previous client and installed a fresh client from the link you provided. After doing so, I launched the game, and when I tried to log in I was visited by a screen that said "Downloading Update 0%." After 30 seconds or so, the message then changed to "Patch Required, press the restart button to exit World of Warcraft and download the patch," with a button below that says "Restart." When I hit this button, I was brought back to the login screen and given the message "Failed to apply patch. Please try again later. If this problem persists you may need to reinstall or contact technical support."
So far I have not been able to get past this issue or successfully log back in.

User avatar
Axis
Senior Game Master
Posts: 343
Joined: 17 Oct 2018 21:38
Location: TrueWoW & PrimalWoW
Contact:

Re: Report Lag / Connectivity Issues Here

#18 » Post by Axis » 14 Nov 2019 16:05

Leidenfrost wrote:
14 Nov 2019 15:50
I deleted my previous client and installed a fresh client from the link you provided. After doing so, I launched the game, and when I tried to log in I was visited by a screen that said "Downloading Update 0%." After 30 seconds or so, the message then changed to "Patch Required, press the restart button to exit World of Warcraft and download the patch," with a button below that says "Restart." When I hit this button, I was brought back to the login screen and given the message "Failed to apply patch. Please try again later. If this problem persists you may need to reinstall or contact technical support."
So far I have not been able to get past this issue or successfully log back in.
There is no patch required. The link I provided you contains a ready-to-play 3.3.5a client.
The "downloading update" issue only occurs if you attempt to login with your email address.
Never login with your email. Always use your game account username & password.
Straight from step 5 in this guide: https://truewow.org/forum/viewtopic.php?f=92&t=32028
ImageImageImage
“The only thing necessary for the triumph of evil is for good people to do nothing.” - Edmund Burke.

User avatar
Leidenfrost
Posts: 8
Joined: 26 Jul 2018 16:11

Re: Report Lag / Connectivity Issues Here

#19 » Post by Leidenfrost » 14 Nov 2019 16:36

Thank you. Forgive my ignorance.

User avatar
Axis
Senior Game Master
Posts: 343
Joined: 17 Oct 2018 21:38
Location: TrueWoW & PrimalWoW
Contact:

Re: Report Lag / Connectivity Issues Here

#20 » Post by Axis » 14 Nov 2019 16:39

Leidenfrost wrote:
14 Nov 2019 16:36
Thank you. Forgive my ignorance.
That's all right. Mistakes happen.
Try to reproduce your object interaction issue with the new client and inform us of your results thereafter.
ImageImageImage
“The only thing necessary for the triumph of evil is for good people to do nothing.” - Edmund Burke.

User avatar
Leidenfrost
Posts: 8
Joined: 26 Jul 2018 16:11

Re: Report Lag / Connectivity Issues Here

#21 » Post by Leidenfrost » 14 Nov 2019 17:24

I just reinstalled my essential addons from truewow.org minus a couple other addons I had previously downloaded from elsewhere (like FishingBuddy.)
I think what might've been causing the issues before was my installation of MoveAnything, which I didn't download directly from truewow.org last time. I only started noticing my issues after installing that addon. It could have been caused by a number of other addons I suppose, but I suspect that one was the culprit.
Furthermore I notice that the version of MoveAnything from truewow.org doesn't seem to have any settings listed in the Addons section of the Interface menu, which previously let me select or deselect the option to use different profiles for different characters. I suspect it was a version difference.

User avatar
Axis
Senior Game Master
Posts: 343
Joined: 17 Oct 2018 21:38
Location: TrueWoW & PrimalWoW
Contact:

Re: Report Lag / Connectivity Issues Here

#22 » Post by Axis » 14 Nov 2019 17:28

Leidenfrost wrote:
14 Nov 2019 17:24
I just reinstalled my essential addons from truewow.org minus a couple other addons I had previously downloaded from elsewhere (like FishingBuddy.)
I think what might've been causing the issues before was my installation of MoveAnything, which I didn't download directly from truewow.org last time. I only started noticing my issues after installing that addon. It could have been caused by a number of other addons I suppose, but I suspect that one was the culprit.
Furthermore I notice that the version of MoveAnything from truewow.org doesn't seem to have any settings listed in the Addons section of the Interface menu, which previously let me select or deselect the option to use different profiles for different characters. I suspect it was a version difference.
I see. I've made a note about MoveAnything for future cases.
In case of further issues, questions or concerns, please inform us via an in-game ticket or via the #support channel on our Discord server.

Regards.
ImageImageImage
“The only thing necessary for the triumph of evil is for good people to do nothing.” - Edmund Burke.

User avatar
dragonheart
Posts: 10
Joined: 12 Sep 2016 09:03

Re: Report Lag / Connectivity Issues Here

#23 » Post by dragonheart » 17 Nov 2019 13:32

Cannot connect to Primal WOW server, stuck at connected, connection to Truewow works.

User avatar
Dymond
Senior Game Master
Posts: 1507
Joined: 20 Jan 2013 13:42
Location: United States
Contact:

Re: Report Lag / Connectivity Issues Here

#24 » Post by Dymond » 17 Nov 2019 15:41

Issue Resolved.
“Life is really simple, but we insist on making it complicated.

Confucius”

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests